Papryka faszerowana

Szybkie danie, a jakie pyszne i sycące!
Do przygotowania potrzebujemy :
✔️ papryka 4 szt. duże 
✔️ 400 g mięsa mielonego
✔️ 200 g ryżu konjac
✔️ passata pomidorowa
✔️ ser żółty (najlepiej mozarella)
✔️ przyprawy – u mnie poza solą i pieprzem : oregano, bazylia, czosnek, papryka słodka, chilli i odrobina imbiru

[elementor-template id=”3004″]

Ryż konjac płuczemy na sitku zimną wodą i podsmażamy na patelni ok 4 minuty. Następnie na patelnię dodajemy masło klarowane i dodajemy wołowinę, passatę i przyprawy. Dusimy aż mięso przestanie być surowe. W tym czasie przygotowujemy paprykę – odkrawamy czapeczki i usuwamy gniazdo nasienne. Następnie faszerujemy ją mięsem z ryżem, trzemy na wierzch ser i nakładamy czapeczki. 

Pieczemy w 180 stopniach 30-40 minut.

Ostrożnie wyciągamy z piekarnika, kładziemy na talerzu i gdy tylko chwilę ostygną – możemy zasiadać do uczty! Smacznego! 

Interesują Cię ketogeniczne przepisy? Zapraszam serdecznie do całej sekcji poświęconym zdrowym przepisom! Sprawdź!

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *